Sunday, February 28, 2010

Saudaraku

Sempena sambutan maulidur rasul dua hari yag lalu, marilah sama-sama kita hayati kisah ini, betapa rindunya seorang rasul kepada umatnya, walaupun tidak pernah bersua..

“Alangkah teringinnya di hatiku andai aku berpeluang bertemu dengan saudara-saudaraku,” ujar Rasulullah sallallaahu ‘alayhi wa sallam.


“Bukankah kami ini juga saudara-saudaramu wahai utusan Allah?” para sahabat bertanya


“Kalian adalah sahabatku. Ada pun saudara-saudaraku yang kumaksudkan, mereka adalah orang-orang beriman yang belum ada!” jawab Rasulullah sallallaahu ‘alayhi wa sallam.

Adakah kita merindui baginda sebagaimana rindunya baginda terhadap umatnya?

“Tidak sempurna iman sesiapa di kalangan kamu sehinggalah diriku lebih dikasihinya berbanding kasih kepada orang tuanya dan anak bahkan sekalian manusia” [riwayat al-Bukhari, Muslim, an-Nasa’ie dan Ibn Majah]

Sunday, February 21, 2010

Pendrive Write Protected:

Kadang bila nak delete file dalam pendrive , dia keluar mesej "write protected". Nak format pun tak boleh. Software ni merupakan jalan mudah kepada masalah ni, ia akan format pendrive2 yang bermasalah..

Portable software , maknanya tak perlu install. Hanya extract menggunakan winrar bila dah siap download.


Cara guna:
Masukkan pendrive
Klik pada software
format

Download:
Mediafire

P/S: Sebenarnya software ni khas untuk jenama Apacer, tapi ada juga pendrive tertentu lain yang boleh guna software ni.

Thursday, February 11, 2010

Anjing Terbesar

Ini bukanlah imej photoshop, tetapi realiti. Bersedia untuk terkejut.. jeng3...
;
;
;
;
;
;
;







Anjing ini bernama Samson. Ukuran bahu 37 inci. Ketinggian apabila berdiri 6 kaki 5 inci. Merupakan salah seekor pemegang Guiness World Record untuk anjing terbesar.




Dia ni pula namanya Gibson. Jenis Harlequin Great Dane. Baka Great Dane memang merupakan anjing yang besar tapi Gibson melebihi saiz Great Dane yang lain. Bila dia berdiri macam dalam gambar boleh mencapai 7 kaki.


Adik beradik ini dah cukup untuk menjaga rumah. Memang tiada pencuri yang berani masuk






Ini Moose. Pernah dapat anugeah anjing terbesar Amerika November 2001

Yang ni kalau dibandingkan dengan kuda tu macam nak sama besar dah. Nama dia Hercule. Baka English Mastiff. Berat 282 pound. Ukuran bahu 38 inci.


Gerun tengok anjing besar-besar ni. Kalau kena kejar, ...

Sunday, February 7, 2010

Athan Software


Klik sini untuk download
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...