Thursday, December 8, 2011

Aurat n Syahwat






Assalamualaikum..

Masalah Perempuan : Cuba pergi kat mana-mana tempat ramai orang, pandang sekeliling, mesti akan nampak aurat.

Masalah Lelaki : Cuba baca berita, dalam n luar negara, mesti akan ada kes rogol, sumbang mahram, zina, n yang seumpama dengannya, tu yang dilaporkan je, yang tak dilapor?.

Lepas tu cuba fikirkan apa kaitan aurat n kes-kes tu.


Orang kata "Dari mata turun ke hati", tapi bagi lelaki dalam kes melihat aurat, terutama wanita-wanita yang hot "Dari mata turun ke kemaluan", melainkan kalau lelaki tu mati pucuk ataupun gay..

Dalam bahasa matematiknya, Aurat berkadar terus dengan Syahwat.


Kalau bahasa sains waktu kecik-kecik dulu, Semakin besar jumlah permukaan Aurat yang didedahkan, semakin tinggi Syahwat.

Bila nafsu dah tinggi, iman pulak nipis, akal akan terdorong untuk memikirkan cara melakukan perkara-perkara yang tak elok

Itulah hikmahnya Islam mengajar umatnya untuk menjaga pandangan dan menutup aurat.


Dalam era IT ni, web-web n gambar lucah dapat dilihat dengan sekali klik je, ditambah pula dengan filem tayang aksi bukan-bukan, kalau tak jaga dua perkara ni, semua orang boleh jadi mangsa n pemangsa.

Rujuk balik Surah Al-Azab diatas, "....maka dengan itu mereka tidak akan diganggu"

Itu janji Allah..





1 comments:

Isma Haneefa said...

aurat is directly proportional to syahwat-bhasa math:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...