Wednesday, June 27, 2012

Solat Tapi Nampak Aurat

Assalamualaikum,


Sekarang ni trend baju singkat, n seluar londeh, baju cukup-cukup je tutup badan. Jadi bila rukuk dan sujud, kulit belakang atau kadang-kadang tu lurah pun boleh nampak

Kepada lelaki-lelaki yang budiman, jom kita periksa pakaian kita sebelum memulakan solat. Pastikan kulit bawah pusat tidak terbuka semasa rukuk dan sujud

Takdamaknanya kita solat kalau aurat tak tutup  ^_^

Sunday, June 24, 2012

Bila Dah 24...


Assalamualaikum,



Bila dah genap 24, banyak perkara mula berubah, antara:




Tapi no. 2 tu tak betul, my real career not even started yet T_T

Waktu balik rumah mak buat ayat sentap, tengok gambar baby pastu cakap "anak angah nanti mesti rupa macam ni nanti"

Hmm, dah la takde girlfriend, calon isteri pun takde, mak dah fikir nak cucu, haha

Overall, im grateful with my life,Alhamdulillah ^_^


Monday, June 18, 2012

You Can Always Come Home

Assalamualaikum,


"Dan Kami wajibkan manusia berbuat baik kepada kedua ibu bapanya; ibunya telah mengandungnya dengan menanggung susah payah dan telah melahirkannya dengan menanggung susah payah. Sedang tempoh mengandungnya berserta dengan tempoh menceraikan susunya ialah dalam masa tiga puluh bulan. Setelah dia besar sampai ke peringkat dewasa yang sempurna kekuatannya dan sampai ke peringkat umur empat puluh tahun, berdoalah dia dengan berkata:


Wahai Tuhanku, ilhamkanlah daku supaya tetap bersyukur akan nikmatmu yang engkau kurniakan kepadaku dan kepada ibu bapaku dan supaya aku tetap mengerjakan amal soleh yang Engkau redai; dan jadikanlah sifat-sifat kebaikan meresap masuk ke dalam jiwa zuriat keturunanku. Sesungguhnya aku bertaubat kepadamu dan sesungguhnya aku dari orang-orang Islam (yang tunduk patuh kepadamu)." / (46:15)



My beautiful mother

She told me, "Son in life you’re gonna go far, and if you do it right you’ll love where you are

Just know, that wherever you go, you can always come home"






Bila dengar lagu ni, teringat setiap kali telefon mak n abah mesti tanya "bila nak balik?/minggu ni balik x?". 

Walaupun baru je 2 3 hari lepas balik rumah mesti mereka tanya gak soalan tu

Betapa mereka berharap anak mereka selalu pulang ke rumah.

Bagi yang berjauhan tu, selalu-selalulah balik jenguk mereka bila berkesempatan.

Kita tak tahu bila kita akan pergi, atau bila meraka akan pergi..

Keredhaan Allah Terletak Pada Keredhaan Ibubapa







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...