Saturday, March 13, 2010

keMALANGan

Buat pertama kalinya aku menceritakan pasal hal realiti diri sendiri kat blog ni

disebabkan terlalu banyak keMALANGan yang berlaku sejak semalam = jumaat.


1st - Hari jumaat ,aku wat lab sampai petang, letih tu nak pindahkan
Aspergillus

terreus
(mengikut format penulisan microbiologist) dr medium pertumbuhan ke

penghasilan , pagi- pagi buta gi lab siapkan medium, pastu petang pindahkan, sampai

la 5 lebih, Pn. Midah da tunggu dengan pandangan yang menghalau je, dah siap wat

nak masukkan dalam shaker, shaker basah tak boleh lekat.. jadi tak dapat la shaker ,

sia2 je usaha dr pagi..malang betul


Yang lebih MALANG, sebabkan aku da cabut 1 kelalang milik orang lain dalam shaker

tu, bila aku letak balik, walaupon pada mulanya lekat, bila shaker tu mula

berdangdut, dia tercabut, Pn. Midah pun arahkan semua kelalang

dikeluarkan...MALANG aku terkena kat org lain..hehe


2nd- Malamnya pula, ada la exam Asas biologi molekul (ABM), sebabkan aku da

habiskan waktu siang untuk lab, aku tak study la, aku ngat study awal da cukup,

rupanya tak cukup lagi, maka terkapai-kapai la aku kat situ..


3rd- Waktu aku tgh buat lab ptg jumaat, membe aku call dr bali, minta tolong ambil

kat KL centre pukul 1 pagi, aku kata baik aku g ambil kat LCCT je sebab ex-roomate

aku selalu g ctu.. maka termeterailah perjanjian aku g ambil dia kat LCCT. Pastu aku

pon call la ex-roomate aku ni nak minta tolong tunjuk jalan, sekali kat Kedah

da..MALANG tul..


4th- Sebabkan da janji nak ambil membe, maka aku cari la org2 yang tau jalan ke

LCCT, tapi malangnya takda org tau, maka aku n 2 org membe berbekalkan kereta

pinjam memulakan perjalanan ke LCCT dengan berpandukan mesej arah

ex-roomateku.. tp kami tetap sesat n ambil masa sejam lebih nak sampai LCCT..

MALANG tul..pastu time balik ukm pun sesat gak..hehe.. sian penumpang2 aku

Yang lebih MALANG lagi membe aku tunggu kat LCCT tu pun sejam lebih..hehe


5th- Sabtu 2 ptg. aku nak hantar membe g komuter, sampai depan puri pujangga

..BOOM . motor aku tetiba tak stabil, angin semua hilang.. maka aku bawak la moto

balik kolej, tapi sebab rasa tak stabil sangat aku heret je la, membe aku kate dia jalan

je la ke komuter.. MALANG nasib kami..


6th- Sabtu 4 ptg, aku call org tayar., dia kata tubeless kena bawak g kedai, tak boleh

repair kat kolej.. huissh.. nasib badan..


Tapi sebab nama blog ni pun Suka2 Hati, aku tetap suka2 hati..redha je, setiap yang

berlaku ada hikmahya..terimakasih la kepada sape2 yang membaca entri panjang

lebar ni



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...