Sunday, February 27, 2011

3 Idiots


Sejujurnya memang tak minat sangat cerita Bollywood ni sebab selalunya pasal cintan2 dan nangis2, tapi lepas kawan recommend cerita ni, tengok la, terbaik!! Sampai tengok 2 kali, haha

Apa yang ditayangkan dalam cerita ni memang berlaku dalam kehidupan, aku terasa dan insaf (hanya sementara) lepas tengok cerita ni, point2 yang buat aku terasa pedas walaupun tak makan cili adalah seperti berikut:
  1. Pelajar masakini belajar hanya untuk dapat sijil, degree dan kerja
  2. Sepanjang belajar penuh dengan tekanan, tekanan untuk dpt result yang baik, tiada pun "passion" dalam belajar, hanya tekanan semata2..
Unsur2 persahabatan pun bnyak diketengahkan, nak nangis pun ada tengok keakraban diorang, tapi xmacho r beb nangis tgk hindustan, haha, pendek kata filem ni "Best Bollywood movie I ever see"

Kata2 Hikmah:
"Follow Excellence... Success will chase you"

"Don't chase success, Become a good engineer and success will chase you"

"With such fear of tomorrow, how'll you live today?"

Synopsis:
Two friends embark on a quest for a lost buddy. On this journey, they encounter a long forgotten bet, a wedding they must crash, and a funeral that goes impossibly out of control.


Farhan and Raju. Rancho best friend

DOWNLOAD

PASSWORD : moviesnhacks


http://www.mediafire.com/?gdr3afjbdd2

http://www.mediafire.com/?u1paisxumgt

http://www.mediafire.com/?grl31r1ntje

http://www.mediafire.com/?uqy1zb29bbw

Link Credit to moviesnhacks



P\S: citer ni dah lama, ketinggalan zaman sungguh, huhu

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...