Sunday, February 27, 2011

3 Idiots


Sejujurnya memang tak minat sangat cerita Bollywood ni sebab selalunya pasal cintan2 dan nangis2, tapi lepas kawan recommend cerita ni, tengok la, terbaik!! Sampai tengok 2 kali, haha

Apa yang ditayangkan dalam cerita ni memang berlaku dalam kehidupan, aku terasa dan insaf (hanya sementara) lepas tengok cerita ni, point2 yang buat aku terasa pedas walaupun tak makan cili adalah seperti berikut:
  1. Pelajar masakini belajar hanya untuk dapat sijil, degree dan kerja
  2. Sepanjang belajar penuh dengan tekanan, tekanan untuk dpt result yang baik, tiada pun "passion" dalam belajar, hanya tekanan semata2..
Unsur2 persahabatan pun bnyak diketengahkan, nak nangis pun ada tengok keakraban diorang, tapi xmacho r beb nangis tgk hindustan, haha, pendek kata filem ni "Best Bollywood movie I ever see"

Kata2 Hikmah:
"Follow Excellence... Success will chase you"

"Don't chase success, Become a good engineer and success will chase you"

"With such fear of tomorrow, how'll you live today?"

Synopsis:
Two friends embark on a quest for a lost buddy. On this journey, they encounter a long forgotten bet, a wedding they must crash, and a funeral that goes impossibly out of control.


Farhan and Raju. Rancho best friend

DOWNLOAD

PASSWORD : moviesnhacks


http://www.mediafire.com/?gdr3afjbdd2

http://www.mediafire.com/?u1paisxumgt

http://www.mediafire.com/?grl31r1ntje

http://www.mediafire.com/?uqy1zb29bbw

Link Credit to moviesnhacks



P\S: citer ni dah lama, ketinggalan zaman sungguh, huhu

Friday, February 18, 2011

Internet dan dot dot dot..



Si A: "internet kat rumah x elok...emm, bosan sangat cuti hari tu...x tau nak buat ape...huhu=("

Si B: "tak guna,****,****** ukm (dicensor kerana terlalu banyak cacian)" habis maki bukak movie tgk sampai tido

Si C: "bosan siot takde internet" pastu balik bilik tidur sampai maghrib, nasib baik tak miss asar

Si D:"Napelah internet ukm ni teruk sangat, nak wat assigment n proposal pun susah (tapi time ada internet tak wat pun assigment n proposal)" pastu main game 29 jam sehari
sambil buat2 lupa ada assignment n proposal yang perlu disiapkan

Ini la rungutan2 yang boleh didengari secara percuma bila internet takde, nampak sangat remaja sekarang ni terlalu bergantung pada internet kan, apa la nak jadi ngan diri sendiri.. huhu

Wednesday, February 9, 2011

Tok Linggi

Siapa Tok Linggi? Rasa2 macam pernah dengar time belajar sejarah dulu. Cuba try test google, dapat la maklumat ni. Siap jumpa group kat facebook lagi.
Datuk Linggi atau nama sebenar Raja Ahmad al Linggi adalah seorang anak raja dr Kesultanan Johor Riau yang pernah ditabal sebagai Raja Johor Riau selepas kemangkatan ayahandanya, Paduka Sri Sultan Abd Jalil V. Disebabkan berlaku pertelingkahan kuasa di antara orang Melayu Riau dan orang Bugis, maka tersingkirnya Raja Ahmad dari Riau ke Tanah Melayu dan akhirnya menetap di Pahang.

Keturunan beliau kini masih ada di Kg Relong Kuala Lipis Pahang dan makam Raja Ahmad juga ada di sana.

Kenapa tiba2 post menda ni hah?? Dulu belajar sejarah tido,haha (sekarang pun sama =p). Alkisah time kahwin sepupu hari tu pak sedara cerita pasal keturunan, maka tahulah yang aku ni generasi ke 8, xpun 9, eh, aku LUPA!!, haha, biasalah bila dengar pasal sejarah otak ke lain. Tak sangka aku ada darah sultan, hehe..

ni la cebisan peta yang p.cik tunjuk

P/S: tanpa nenek moyang kita tiadalah kita kat dunia ni.. ^_^

Monday, February 7, 2011

Food Inc.

Sebuah dokumentari mengisahkan hakikat sebenar bagaimana makanan diproses oleh syarikat makanan Amerika. Binatang, petani dan persekitaran teraniaya akibat ketamakan syarikat2 yang mengejar keuntungan semata2....

YOU'LL NEVER LOOK AT DINNER THE SAME WAY

P/S: Walaupun dokumentari ni di Amerika, tapi dalam dunia globalisasi ni mesti banyak yang masuk Malaysia, tambah pula Malaysia tak reti-reti nak tanam sendiri..

DOWNLOAD:MEDIAFIRE
Part 1
Part 2
Part 3
Part 4

Password : allmedia4u@Doco

kredit to:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...