Saturday, June 11, 2011

Tap Water vs Bottle Water



Assalamualaikum..
Dah tengok kan, hebatkan cara syarikat-syarikat air mengaut keuntungan. Keadaan ni kat US, Malaysia tak tau la macam mana... Tapi kat Malaysia sumber air botol ditanda ikut tudung..

Tudung putih - Air paip
Tudung biru- Air mineral
Tudung Hijau- Yang ni tak tahu, spritzer je pakai tudung ni
Tudung Kuning- Spritzer gak tapi versi wayang..

Tak kesah la tu, masing-masing pandai buat pilihan. Salah satu Point yang paling penting kat sini botol dari air botol tu punca pencemaran. Dari proses penghasilan sampai ke pembuangan. Boleh tengok kat persekitaran kita, merata-rata botol air. Sayangilah Bumi kita.. (^_^)V

2 comments:

nurfatin idayu azlan said...

assalamualaikum ,
tak salah saya ,mengikut sumber yang kurang dikenali ,(desas desus) mengatakan air mineral tudung hijau sumber airnya dari bukit di perak .di atas bukit itu pula terdapatnya kubur cina ,that why sumber air kata air kuning yang di proses ,was-was jangan minum .wassalam

Damon Salvatore said...

waalaikumsalam, aok ni da salah paham ni, bukan air kuning yang diproses, tapi nama punca air tu bukit Ayer Kuning, Taiping..

Kalau ada kubur pun xpe, air ni diambil +-120meter dalam tanah, kubur kat permukaan, masa air tu turun dia dah lalui proses penapisan semulajadi, sebab tu la air bawah tahan bersih dari air permukaan. Salah 1 tanda kebesaran Allah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...