Monday, June 27, 2011

Alhamdulillah..

Assalamualaikum..

Minggu lepas banyak benda-benda baik yang jadi..

Yang paling menyeronokkan, beronok-ronok, setelah 5 bulan lebih berulang alik ke site, makmal dan menghabiskan barang-barang makmal, akhirnya dapat jugak isolate chytrid, sejenis kulat dalam group Chytridimycota (Dulu tak pernah dengar n belajar pun pasal group ni). Walaupun baru 40% siap, tapi ok la dari takda apa-apa. Aku ni lembab sikit dalam buat reseach ni, orang lain boleh buat dalam masa sebulan aku buat 5 bulan.

Yang besar tu pollen grain, yang bulat melekat tu la chytrid.

Lepas tu atas nasihat 3 orang ustaz, dapat buka satu akaun kat Bank Islam, n tutup dua akaun yang bank lain. Dah lama nak buat tapi asyik tertangguh je. Bab yang tutup tu senang, yang buka pula susah, last2 kena balik rumah, buat kat hometown. Bank Islam bangi banyak sangat songeh nye. Nak mencari yang halal punya pasal...

Last sekali beban yang menyusahkan n memberatkan hati +- 2 tahun akhirnya terlepas.Kisah seribu duka ku harap sudah berlalu. fuuhh.. lega kome



Alhamdulillah, segala puji hanya bagi Allah..

P/S: 1 lagi, OMG!!OMG!! sepah menang.. baik punyeeeee...haha

8 comments:

wardatun syauqah said...

salam...amik course pe erk??

Damon Salvatore said...

salam, bioconservation..

wardatun syauqah said...

o..katne ek??mcm bez je..hek3..btw,,blog sy mmg x leh nk komen...xtawla knp..klu nk komen,,komen je kat chatbox..hek3..salam perkenalan..=)

Damon Salvatore said...

kat ukm, bleh tahan la beznya, blaja psl environment.. salam perkenalan ^_^

.:Bicara Hidup:. said...

assalam, ~huhuhuhuhu~

Damon Salvatore said...

waalaikumsalam ^_^, salam perkenaln

Aliff Lazim said...

Apa dia beban +- 2 tahun kau tu? Nak kata study, belum sampai setahun ambik master.. Hehe

Damon Salvatore said...

ada la, ko xambil tahu psl aku dlu mane la nk tau, hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...